Njoki-recept za početnike kako ih jednostavno napraviti-pricalica

Potrebno:

4-5 krumpira

– oko 100- 200 g brašna (ovisno o vrsti i veličini krumpira)

– 2-3 jušne žlice ulja

– 2 žumanjka

– sol

Priprema:

-Skuhati krumpir u kori. Isprobajte vilicom da li je kuhan ( kada krumpir se pođe ljuštiti ili pucati)

-Krumpir izrendati na ribež, dodati sol, ulje, žumanjca i brašno (brašno postepeno dodavati da ne bude pretvrdo), zamijesite meko tijesto. Ako se tijesto lijepi, dodajte još brašna.

-Oblikujte valjke i režite ih veličine do 2 cm, oblikujte po želji ( kao na sl. gore- rezanu stranu položiti na vilicu i pritisnuti lagano palcem ili na ribeš na sitno oslikavati rupice, možete i bez oblikovanja jednostavno ih izrežete i u lonac)

Zakuhajte lonac sa slanom vodom. dodajte njoke, kuhajte, kad isplivaju na površinu, njoki su gotovi.

Ako neznate što će te s bjelancima napravite puslice. Puslice imate na ovom linku…Savršene puslice- jednostavan i brz recept uz detaljno objašnjenje da vam uvijek uspiju- pricalica☕

*Dodatak 1- za količinu krumpira možete uzeti duplu smjesu, višak koji ste napravili poredajte na plastičnu tacnu i zamrznite na par sati zatim ih prebacite u plastičnu kutiju poklopite i u zamrzivač, tako možete imati za više obroka kada vam se nebude dalo praviti a rado bi ih jeli :))

*Dodatak 2- napravite umak: pileća prsa izrežite na kockice začinite sol, papar, curry ili majčina dušica po želji, ostavite po strani ili bolje u frižider.

-Na tavi popržiti glavicu crvenog luka do zlatno žute boje, dodati piletinu pržiti na srednjoj vatri kad malo posmeđi dodati vrhnja za kuhanje malo senfa, soli, papra, kuhati na lagano 15 min, sve preliti preko njoka, servirati toplo.

*Dodatak 3- možete u umak dodati topljivog sira ili gljive (gljive u posebnoj tavi ispržiti i dodati u umak)

Objavio josipa49

Pozdrav dragi moji čitaoci! Za one koji me ne znaju zovem se Josipa. Velika sam zaljubljenica svega što je prirodno,ekološki prihvatljivo,dobre jednostavne recepte i stvarati nove dječije priče za laku noć... Na ovom blogu naći će te jako lijepih novih dječiji bajki, priča, kratkih i dugih, jednostavne i brze recepte za užurbane mame i recepte od ljekovitih trava...

2 misli o “Njoki-recept za početnike kako ih jednostavno napraviti-pricalica

Komentiraj

Design a site like this with WordPress.com
Započnite